23/02/2011 16:06
Συγκεκριμένα η έκθεση αναφέρει ότι τα ομόλογα σχεδόν όλων των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων διαπραγματεύονται με spread μικρότερο από αυτό των CDS, με εξαίρεση την Ελλάδα, της οποίας η «αρνητική βάση» (διαφορά spread CDS-spread ομολόγου) στην παρούσα φάση ξεπερνά κατά πολύ τις 100 μονάδες βάσης. Στο παρελθόν, η βάση αυτή σπάνια ήταν πιο αρνητική από τη σημερινή, για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό δημιουργεί θεατικό έδαφος για τους ενδιαφερόμενους επενδυτές.
Οι προτάσεις
Η Citi προτείνει την αγορά τριετών ελληνικών ομολόγων, με κουπόνι 5,5%, στις 1.165 μονάδες βάσης και την ταυτόχρονη αγορά τριετών CDS στις 1.050 μονάδες βάσης. Η διαφορά σε αυτή την περίπτωση είναι -115 μ.β.
Η αρνητική βάση (η διαπραγμάτευση των ομολόγων πάνω από τα CDS) της τάξης άνω των 100 μ.β. σε ορισμένα ελληνικά ομόλογα είναι ασυνήθιστη από πολλές απόψεις, σημειώνει η Citi.
Τα σενάρια
Στην περίπτωση που η Ελλάδα αποφύγει την αναδιάρθρωση, οι επενδυτές μπορούν να κρατήσουν την επένδυση μέχρι την ωρίμανσή της. Αν η αναδιάρθρωση είναι εθελοντική, π.χ. με πρόταση ανταλλαγής ομολόγων με νέα, ένας επενδυτής θα μπορούσε να μην συμμετάσχει αν η ανταλλαγή είναι λιγότερο ελκυστική από το προφίλ αποπληρωμής λόγω της βάσης.
Αν η Ελλάδα, αποφασίσει να προβεί σε αναδιάρθρωση αύριο, πιστεύουμε ότι ακόμη και με haircut 50%, η επένδυση που προτείνουμε θα σημειώσει ισχυρές αποδόσεις, υποστηρίζει η Citi.
Τέλος, αν η αναδιάρθρωση είναι τέτοιου τύπου που θα επιφέρει διαφορετικά επιτόκια σε διαφορετικές ωριμάνσεις, η αύξηση της απόδοσης θα είναι σε κάθε περίπτωση ακόμη μεγαλύτερη, σύμφωνα με τον οίκο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου