Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

«Μέσα» θα μπει κανείς;

Οι μέρες περνούν και σαν κάποιοι να κωλώνουν. Δεν εξηγείται διαφορετικά αυτή η ξαφνική σιγή ασυρμάτου. Μέχρι και ο Πιλάβιος που ρωτήθηκε σχετικά δεν είδε, δεν άκουσε και δεν ξέρει τίποτα για τον «φόνο».

Κάποιοι στοιχηματίζουν τον…
ποπό τους ότι η υπόθεση πάει για κουκούλωμα. Βαδίζει δηλαδή στα χνάρια της προηγούμενης, όπου όλως τυχαίως και εκεί πάνω - κάτω οι ίδιοι εμπλεκόμενοι ήταν (στο χρώμα της φανέλας) και το μόνο που τους έμεινε ήταν η λέζα και οι... κούπες. Εδώ όμως τα πράγματα μου μοιάζουν χειρότερα και ενδεχόμενη «εξαφάνιση» του θέματος θα συνιστά μέγα σκάνδαλο.

Δεν γίνεται να μην μάθουμε (και… τυπικά) γιατί φαγώθηκε ο Δαλούκας. Δεν γίνεται να μην μάθουμε τι παίχτηκε στο Μακάμπι – Ολυμπιακός. Δεν γίνεται να μην μάθουμε ποιος είναι ο «Βαγγέλης» που πρέπει να ψαχτεί μόνος του. Γενικώς υπάρχουν ένα σωρό ανοιχτά κεφάλαια που πρέπει να κλείσουν. Και για να κλείσουν κάποιος θα πρέπει να τιμωρηθεί και μάλιστα σκληρά.

Εντάξει, δεν νομίζω να υπάρχει κανένας που δεν έχει καταλάβει ακριβώς τι έχει παιχτεί. Και βλάκας να είσαι, κάποια στιγμή θα ξυπνήσεις. Το ότι κάνουν τα κορόιδα και σφυρίζουν αδιάφορα είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Ετσι πρέπει να κάνουν άλλωστε. Αυτή είναι η δουλειά τους. Να πετάξουν τη μπάλα στην εξέδρα, να αποπροσανατολίσουν μεταθέτοντας αλλού τις ευθύνες και γενικότερα ότι περνάει από το χέρι τους για να ξεχαστεί η ιστορία.

Εδώ βλέπετε πως συνεχίζεται αυτό που φωνάζω από την πρώτη μέρα σε τούτο εδώ το blog. Βλέπετε δηλαδή πως υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων το βασικό μέλημα των οποίων είναι να μάθουν ποιος «έστησε» τον «Παραγκάρχη» και τα άλλα τα «παιδιά». Αφήνουν την πραγματική ουσία και ασχολούνται με τις λεπτομέρειες. Διότι αν κάτσεις και ακούσεις τι πραγματικά έχει ειπωθεί στις κασέτες αυτές (ακόμη και σαν κάθε πρόταση ξεχωριστά) θα σαλτάρεις βλέποντας ότι ο Κορυδαλλός είναι ακόμη άδειος και οι εμπλεκόμενοι κυκλοφορούν και προκαλούν…

Είναι αλήθεια πως το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πάρει εδώ και χρόνια την κάτω βόλτα. Ευκαιρίες ανάκαμψης δεν θα υπάρξουν και πολλές. Ίσως αυτή να είναι μία από τις τελευταίες για να αλλάξουμε κάποια πράγματα. Αν την κλοτσήσουμε ως χώρα και αυτή την ευκαιρία τότε πολύ απλά θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο…

Νικόλας Βασιλαράς
απο: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου