Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

“Κυβέρνηση εθνικής ενότητας τους επόμενους μήνες”

Το σενάριο σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας κυκλοφορεί ευρέως μεταξύ συνεργατών του πρωθυπουγού και δημοσιογράφων του πολιτικού ρεπορτάζ. Τι λέει το σχέδιο για κυβέρνηση εθνικής ενότητας;
Στο δίλημμα πρόωρες εκλογές ή ανασχηματισμός προστέθηκε η επιλογή της κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Το σενάριο κυβέρνησης εθνικής ενότητας είναι τόσο δυνατό που αποφασίστηκε να δοκιμαστεί και στα χείλη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.
Έτσι, ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ Π. Αντωνακόπουλος σε συνέντευξη του σε εφημερίδα πρότεινε τη συγκρότηση κυβέρνησης «εθνικής ενότητας» ή «εθνικής σωτηρίας» υπό τον Γιώργο Παπανδρέου.
Στην κυβέρνηση αυτή θα συμμετέχουν στελέχη από όλους τους πολιτικούς χώρους, ακόμα και αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
«Τώρα, αν κάποιος έχει την απορία αν μιλάμε για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ή για κυβέρνηση καθολικής στήριξης από το Κοινοβούλιο, νομίζω ότι αυτή την ώρα της μάχης δεν έχει και τόση σημασία, γιατί η διάθεση και η ανάγκη για προσφορά στη χώρα δεν χωράει τέτοιου είδους ψευτοδιλήμματα» δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
Το δύσκολο βέβαια είναι να παρεμερίσουν οι πολιτικοί τα κομματικά τους συμφέρονται και να αναλάβουν την ευθύνη για την πορεία της χώρας. Τι δύσκολο δηλαδή, αδύνατο υπό τις υπάρχουσες συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου