Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Κίνηση «έκπληξη» λέγεται ότι θα κάνει ο ΓΑΠ το Σάββατο! Θα ανακοινώσει παραίτηση;


Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι ο Γ. Παπανδρέου επέστρεψε από το Λονδίνο αποφασισμένος ακόμα και να παραιτηθεί, εγκαταλείποντας την πρόταση της δυαρχίας.
Το Σάββατο στο Εθνικό Συμβούλιο αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του, με το ενδεχόμενο παραίτησης να είναι ιδιαίτερα ισχυρό, αφού έντονες φαίνεται να είναι και οι πιέσεις που έχει δεχθεί ο ίδιος το τελευταίο χρονικό διάστημα για την αποχώρησή του.
Φυσικά, όντως «Παπανδρέου» δεν αποκλείεται η οριστική ..επαναφορά του.

Ο Γιώργος Παπανδρέου θα έχει τα επόμενα 24ωρα σειρά επαφών που προφανώς εκεί θα γνωστοποιήσει τις προθέσεις του. Αύριο θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στις 13:00, ενώ το Σάββατο θα δει τον Λουκά Παπαδήμο.
Ερωτηματικό παραμένει, αν ανοίξει τα χαρτιά του το Σάββατο και ανακοινώσει την παραίτησή του, ποιος θα συμμετάσχει από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών που θα καλέσει ο Παπαδήμος την ερχόμενη Δευτέρα (γι’ αυτό και η τρόικα έρχεται μια μέρα αργότερα την Τρίτη).
Όπως γράψαμε και χθες (ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Παπαδήμος και Καρατζαφέρης την έχουν «στημένη» στον Σαμαρά) στο συμβούλιο θα συμμετέχει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που μπορεί να θεωρηθεί ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ! 
Ήδη, ο Υπουργός Οικονομικών έχει αρχίσει να μαζεύει γύρω του μέλη του ΠΑΣΟΚ, δίνοντας στον Παπανδρέου να καταλάβει ότι δεν πρόκειται να τον αφήνει να βγει από τις όποιες διαδικασίες ανοίξει, με πλειοψηφία.
Από την άλλη, υπάρχουν σκέψεις στελεχών, για την αποφυγή αδιεξόδων, να συνεδριάσει η ΚΟ του κόμματος, κάτι που έως αυτή την ώρα, δεν έχει κερδίσει έδαφος.
Σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσε να παραιτούνταν ο Παπανδρέου και να εκλεγόταν νέος πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και υποψήφιος για πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου