Διαβάζω τα προγράμματα των αντιμνημονιακών κομμάτων και το μόνο που βλέπω είναι πολυλογία. Το 1992 η προεκλογική εκστρατεία του Clinton βασίστηκε σε τρεις άξονες.
§ Αλλαγή
§ It’s the economy stupid
§ Ιατρική περίθαλψη
Η προεκλογική εκστρατεία έγινε και έργο (The war room). Θα ήταν...
καλό να το δουν αυτοί που κάνουν την εκστρατεία του κόμματος.
Έτσι και σήμερα πιστεύω ότι οι αντιμνημονιακες ομάδες και αυτές που πραγματικά αγαπούν την Ελλάδα πρέπει να βάλουν τρεις άξονες (περισσότεροι από τρεις και το μήνυμα χάνετε) που θα τους καθοδηγήσουν στην τελευταία εβδομάδα των εκλογών. Οι προτάσεις να βασιστούν στους εξής άξονες.
§ Μια ανταγωνιστική οικονομία. Όχι στο μνημόνιο.
§ Ασφάλεια στα σπίτια και στους δρόμους
§ Σχέδιο για την Εθνική κυριαρχία
Από όλες τις δημοσκοπήσεις που και εμείς έχουμε στα χέρια μας αυτοί οι τρεις άξονες
πρέπει να είναι το επίκεντρο των δηλώσεων του κάθε κόμματος που είναι αντιμνημονιακο. Παρακάτω έχουμε τις δίκες μας τις θέσεις κάτω από κάθε ενότητα. Είναι προτάσεις για το μέλλον.
πρέπει να είναι το επίκεντρο των δηλώσεων του κάθε κόμματος που είναι αντιμνημονιακο. Παρακάτω έχουμε τις δίκες μας τις θέσεις κάτω από κάθε ενότητα. Είναι προτάσεις για το μέλλον.
Α. Πρέπει να υπάρχει μια πρόταση που περιγράφει το όραμα για την οικονομία που θέλουμε.
Είναι το όραμα που θα δίνει ελπίδα. Πχ
«Θέλουμε μια ανταγωνιστική οικονομία που θα βασίζεται στον τουρισμό ( θήλασα, πολιτισμό, θρησκεία, κλπ.), στην δύναμη της ελληνικής γης να παράγει τα πιο σπάνια και υψηλής άξιας γεωργικά προϊόντα, και ερευνητικά και παραγωγικά κέντρα για τις τεχνολογίες του μέλλοντος (βιοτεχνολογία, νανοτεχνολογια, γενετική, cloud computing, κλπ)»
Πολλοί παράμετροι κάνουν μια οικονομία ανταγωνιστική και όχι οι μισθοί (αυτό είναι το παραμύθι του χθες). Θεσμοί, Υποδομές, Υγεία, Εκπαιδευτικό σύστημα, τεχνολογική ετοιμότητα, καινοτομία κτλ κάνουν μια οικονομία ανταγωνιστική. Προτάσεις για ένα σχέδιο δράσεις για κάθε παράμετρο πρέπει να παρουσιαστεί.
Όσο για το μνημόνιο υπάρχει εναλλακτική οδός βασιζόμενη σε κοινωνική και οικονομική ισότητα. Την έχουμε ήδη κάνει . Με 80 δις δάνειο αποπληροτέο σε 30 χρόνια το πρόβλημα έχει λυθεί και ο εθνικός πλούτος παραμένει σε ελληνικά χεριά. (όχι τα 110 δις και ποσά αλλά για το τρίτο πακέτο διασώσεις με τις ταπεινωτικές και αντικοινωνικές επιπτώσεις).
Β. Για την ασφάλεια των πολιτών
Πρέπει να υπάρχει μια πρόταση για το μεταναστευτικό σ’ όλες τις πτυχές του
1. Επαναπατρισμό ελλήνων του εξωτερικού- μια ισχυρή οικονομία με ξεκάθαρους κανόνες θα επέτρεπε σ’ έλληνες του εξωτερικού να σκεφτούν την επιστροφή στην πατρίδα τους
2. Νόμιμοι μετανάστες. Τα κριτήρια να είναι ξεκάθαρα το τι μετανάστες θέλουμε . αυτά τα κριτήρια να είναι αρκετά αυστηρά ώστε μονό μετανάστες υψηλού επιπέδου να μπορούν να τα προσεγγίσουν.
3. Λαθρομετανάστευση.. τοίχοι πρέπει να κτιστούν για να προστατευτεί η χωρά από αυτόν τον ύπουλο εχθρό. Είμαστε σε πολιορκία και πρέπει να φτιαχτούν κάστρα. Το έκανε η Αμερική και το Ισραήλ. Αυτή την τεχνογνωσία πρέπει να την αντιγράψουμε.
Γ. Σχέδιο εθνικής σωτηρίας
Δυο εχθρούς αντιμετωπίζει η χωρά – την Τουρκία και το δημογραφικό
Τρεις κινήσεις ματ
1. Αγνώριστη του ΑΟΖ από την πρώτη μέρα
2. Ελεγμένο μεταναστευτικό κύμα από ορθόδοξες χώρες με γεωργική παράδοση για την Θράκη και την Δυτική Μακεδονία. Ένα εκατομμύριο οικογένειες με τρία η τέσσερα παΐδια σε δέκα χρόνια θα έχουμε αύξηση του πληθυσμού της Ελλάδος πάνω από 5 εκ και θα έχουμε εν δυνάμη 4 εκ Ελληνόπουλα. Έτσι θα περιορίσουμε τις τουρκικές φιλοδοξίες για αυτές τις περιοχές.
3. Εγκατάσταση πυρηνικού εργοστάσιου στα σύνορα με την Τουρκιά. Ο νοών νοητω.
Θα κοιτάξουμε πόσες από τις παραπάνω προτάσεις προωθούνται από τα αντιμνημονιακα κόμματα και αυτούς θα ψηφίσουμε…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου