Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Η άλλη άποψη για το βιβλίο της γραμματικής

Σε ποιό σημείο το βιβλίο Γραμματικής αναφέρει ότι τα φωνήεντα ειναι επτά κ.Μπαμπινώτη; ΠΟΥΘΕΝΑ…

Απο zcode.info
Προφανώς αυτοί που έγραψαν το βιβλίο της “Γραμματικής Ε’ και Στ’ Δημοτικού” (πιθανόν της Ελληνικής γλώσσας, αφού δεν αναφέρεται προκλητικά πουθενά στο κείμενο ούτε μία φορά η λέξη “ελληνική”!) δεν ξέρουν Ελληνικά.
Σύμφωνα με τη “Νεοελληνική Γραμματική” του Τριανταφυλλίδη, στην οποία περιγράφεται το μονοτονικό σύστημα που εισήγαγε ο Γ. Ράλλης γιατί είχε κάποιο πρόβλημα με τα πνεύματα (δεν του μίλαγαν…) οι φθόγγοι της Ελληνικής γλώσσας χωρίζονται σε φωνήεντα και σε σύμφωνα, αυτά που βλέπετε στις χαρτοσακούλες της φωτογραφίας αριστερά (η φωτογραφία είναι απο το νέο βιβλίο “Γραμματική της Ε’ και Στ’ Δημοτικού”). Εδώ υπάρχει συμφωνία στις δύο Γραμματικές.
Σύμφωνα με τη “Νεοελληνική Γραμματική” του Τριανταφυλλίδη, και τα 24 γράμματα της Ελληνικής γλώσσας χωρίζονται και αυτά σε φωνήεντα (α, ε, η, ι, ο, υ, ω) και σε σύμφωνα ( β, γ, δ, ζ, θ, κ, λ, μ, ν, ξ, π, ρ, σ, τ, φ, χ, ψ). Αυτό όμως το γεγονός δεν αναφέρεται πουθενά στο νέο βιβλίο της “Γραμματικής Ε’ και Στ’ Δημοτικού” . Σε όλο το βιβλίο υπάρχει μια συγκάλυψη αυτού του γεγονότος. Το “πρόβλημα” επιβεβαιώνεται και στα συμπεράσματα της ενότητας 4 του εν λόγω βιβλίου, το οποίο μπορείτε να δείτε στο θαλασσί πλαίσιο της φωτογραφίας αριστερά.
Σας παραθέτω σε επόμενη φωτογραφία για σύγκριση και την υπάρχουσα άποψη Τριαντφυλλίδη για το πώς εκλαμβάνονται τα φωνήεντα και τα σύμφωνα στην Ελληνική γλώσσα. Παρατηρείστε, ότι και οι φθόγοι και τα 24 γράμματα χωρίζονται σε φωνήεντα και σε σύμφωνα. Οχι μόνο οι φθόγγοι…
Η έκδοση του νέου βιβλίου της Γραμματικής για την Ε’ και Στ’ Δημοτικού από το Παιδαγωγικό Ινστιτούρο εισάγει στα δρώμενα μιά μετεξέλιξη της Ελληνικής γλώσσας και δεν ξέρω αν αυτό είναι το ζητούμενο. Αν είναι, να βγούν οι προιστάμενοι του ΠΙ και να το πούν δημόσια, όπως έκαναν μέ τη βοήθεια του τηλεοπτικού σταθμού skai.gr για την Επανάσταση του 1821.
Μου προκαλεί εντύπωση ότι μόνο οι δάσκαλοι της ανατολικής Αττικής παρετήρησαν το γεγονός. Ολοι οι άλλοι απόντες. Τι να σημαίνει αυτό άραγε;
Το σωστότερο είναι η διόρθωση του νέου βιβλίου να γίνει εν τη ουσία και όχι με δηλώσεις καθηγητών γλωσσολογίας απο το «παράθυρο» και εκ των υστέρων. Δεν έχει νόημα να λέει ο κ.Μπαμπινώτης ότι τα φωνήεντα είναι επτά, όταν το νέο βιβλίο Γραμματικής δεν το γράφει αυτό μέσα πουθενά.
AYTO EINAI TO ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.
Εγινε και η Ελληνική Γραμματική “γενόσημο”;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου