Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Αποκάλυψη: Το παρασκήνιο της καθαίρεσης του ισχυρού άνδρα της CIA, Petraeus και η νέα πραγματικότητα στην Αμερική.

Director of the Central Intelligence Agency General David Petraeus. REUTERS photoΤα σοβαρότατα γεγονότα , που δυστυχώς κανείς δεν θίγει, με απλά λόγια.

Ο ήρωας που ηγήθηκε την εισβολή των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, υπέβαλλε την παραίτηση του στον πρόεδρο Ομπάμα, μετά την αποκάλυψη της εξωσυζυγικής σχέσης που τηρούσε με την βιογράφο του, απόφοιτο του Harvard, Paula Broadwell.

Το FBI “εξεχνίασε” την εξωσυζυγική σχέση του στρατηγού David Petraeus, ισχυρού άνδρα της CIA, διαπιστώνοντας ότι η Paula είχε δικαίωμα διαχείρισης τραπεζικού λογαριασμού του στρατηγού!

Τι σημαίνει αυτό;...

Μα ότι το FBI παρακολουθεί τους τραπεζικούς λογαριασμούς του αρχηγού της CIA! Κοινώς, το FBI παρακολουθεί τον αρχηγό της CIA που υποτίθεται ότι είναι ο ισχυρότερος θεσμός των υπηρεσιών των ΗΠΑ. Και ήταν μέχρι πρότινος, αφού η CIA λειτουργούσε ως “αυτόνομο μαγαζί” με υπερκυβερνητικές δραστηριότητες, τις οποίες έχουμε ζήσει στο πετσί μας και στην Ελλάδα.

Αυτό πλέον έχει καταρρεύσει. Το FBI που αναφέρεται απ’ ευθείας στον πρόεδρο έχει αναχθεί σε βασικό μοχλό εξάρθρωσης “σκοτεινών” υποθέσεων στις οποίες μπορεί να εμπλέκεται ακόμα και η CIA για “υπηρεσιακούς” λόγους! Αυτό δεν ήταν πρωτοβουλία του Ομπάμα αλλά επι Ομπάμα έγινε η πλήρης ανατροπή. Θυμηθείτε τι γράφαμε πριν από αρκετούς μήνες για την εμπλοκή του FBI σε υποθέσεις με “άρωμα” CIA.

Θυμηθείτε επίσης ότι η εξιχνίαση του σκανδάλου της Siemens ήταν αποκλειστικά έργο του FBI που δεν σταμάτησε ακόμα και όταν “έπεσε” σε τ. πρέσβη μέλος του ΔΣ των ΗΠΑ, ο οποίος βέβαια εξεδιώχθη κακήν κακώς. Αλλά “μεγαλουργεί” ακόμα στην Ελλάδα.

Εν κατακλείδι, το FBI δεν είναι “υπηρεσία πληροφοριών”, αλλά μηχανισμός που δρα ανά περίπτωση όπου υπάρχει παραβίαση δικαίου. Γι’ αυτό και φτάνει μέχρι τέλους. Αντίθετα η CIA μπορεί ακόμα και να υποθάλπτει έκνομες δραστηριότητες με το πρόσχημα των επιχειρησιακών αναγκών.

Η καρατόμηση του Πετρέους είναι η απόδειξη του ποιός κάνει κουμάντο πλέον στις ΗΠΑ. Ίσως να ήταν ένα καλό νέο για την Ελλάδα, εάν ο Πετρέους δεν ήταν σε ανοιχτή ρήξη με την δολοφόνο Κλίντον, που δεν ήθελε να τον βλέπει ούτε ζωγραφιστό ενώ είχε κάνει απέλπιδες προσπάθειες να τον διαβάλλει. Το ότι η Κλίντον “αποσύρθηκε”, ήταν κάτι που δεν ενοχλεί ιδιαίτερα τον Ομπάμα, χρειαζόταν όμως ένα γερό χαρτί για να το καταφέρει. Ίσως αυτό το χαρτί να του το έδωσε ο Πετρέους και να το πλήρωσε με αυτόν τον τρόπο.

Ίσως πάλι το μυστικό ταξίδι που έκανε ο Πετρέους στην Τουρκία στις αρχές Σεπτέμβρη και “ενόχλησε” την Τουρκία, να έπαιξε ρόλο.

Σε κάθε περίπτωση, η επικράτηση του FBI, της νομιμότητας δηλαδή, συμφέρει την χώρα μας που δεν έχει τίποτα να φοβηθεί σε αυτόν τον τομέα. Η καρατόμηση όμως του Πετρέους, ενός φίλου της Ελλάδας, ακόμα και αν έγινε με εύφημο μνεία από τον Ομπάμα, δεν είναι θετική εξέλιξη. Εκτός εάν παγιωθεί ως διάδοχος ο Michael Morell, “παιδί” του στρατηγού και άνθρωπος του προέδρου.

Πηγή -->

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου