(istockphoto.com) |
Διαβάστε τι γράφεται σήμερα σε άρθρο του CBS MoneyWatch.
(CBS MoneyWatch) ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ: Ήρθε η ώρα για την ελληνική κυβέρνηση να θυμηθεί αυτό που λέγεται, «αν χρωστάς στην τράπεζα 1.000 δρχ., η τράπεζα σε ελέγχει. Εάν χρωστάς στην τράπεζα ένα εκατομμύριο δραχμές, ελέγχεις την τράπεζα.”. Είναι καιρός για την κυβέρνηση στην Ελλάδα να σταματήσει να παίρνει διαταγές από τους πιστωτές της και αντ ‘αυτού να αρχίσει να τους δίνει.
Η τρόικα έχει δώσει χρήματα στην Αθήνα – η οποία δεν έχει καμία
πιθανότητα να τα ξεπληρώσει – γιατί αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα, θα πάρει κάτω μαζί της ένα σωρό χώρες της ΕΕ με αυτό. Σε αντάλλαγμα για τα χρήματά της, η τρόικα απαιτεί η κυβέρνηση να καθιερώσει μια δέσμη μέτρων λιτότητας. Αυτά τα μέτρα που...
υποτίθεται ότι αποσκοπούν στη συρρίκνωση του χρέους της κυβέρνησης προς το 120 % του ΑΕΠ μέχρι το 2020. Το μόνο πράγμα που έχουν κάνει είναι πραγματικά να ωθήσουν τη συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας και να κάνουν πολύ περισσότερους Έλληνες ενδιαφερόμενους να διαμαρτύρονται …
Την περασμένη εβδομάδα η Γερμανία πρότεινε την τοποθέτηση ενός από τους τραπεζίτες της, ως επικεφαλής του ελληνικού προϋπολογισμού. Για κάποιο λόγο αυτό δεν προχώρησε… καλά με τους Έλληνες. (Με την ευκαιρία, τον Απρίλιο σηματοδοτείται η 71η “επέτειος” της έναρξης της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.)
Είναι σαφές ότι η Αθήνα πρέπει να καταλάβει ότι κρατάει ένα ατού. Το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί δεν το έχει παίξει ή ακόμη; Ο κύριος λόγος είναι ο φόβος ότι η δεινή οικονομική κατάσταση, θα μπορούσε να γίνει ακόμα χειρότερη. Λαμβάνοντας υπόψη το ποσοστό ανεργίας της χώρας και το γεγονός ότι ένα χρόνο τα ελληνικά ομόλογα προσφέρουν τώρα μια απόδοση πάνω από 500 τοις εκατό, αυτός ο λόγος δεν θα διαρκέσει πολύ περισσότερο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου